Kulla e Sali Berishës në kohën e luftës u kthye strehë e UÇK-së

Ushtarët e UÇk-së në oborrtin e kullës së Sali Berishës

Kjo fotografi është bërë në muajin prill të vitit 1998 në Vuçidol të Tropojës në Kullën e Sali Berishës, në njërën nga bazat e UÇK-së së asaj kohe.
Një pjesë e këtyre ushtarëve të UÇK-së tani janë dëshmorë të kombit të vrarë në beteja të ndryshme.
Më poshtë ua sjellim emrat e tyre sipas renditjes. Ndër ta është edhe ushtari i orëve të para të UÇK-së, Riza Alija i cili ende dergjet në burgjet e Kosovës.
Rreshti i parë në këmbë duke filluar nga e majta:
Shadan Dula, Musë Balija (Dëshmor), Sadri Neziri (Dëshmor), Jeton Pangjaj, Fatmir Neka, Gezim Duqi (Dëshmor), Haki Ademi, Azmon Rexha, Riza Alija (Kom.Hoxha), Metë Dula, Ramiz Rexha (Deshmorë), Hamez Uka, Muhamet Rama, Demush Muzlija, Selmon Isufi, Islam Duqi.
Rreshti ulur duke filluar nga e majta:
Hasan Alija, Gezim Uka, Nexhdet Zymberi, Ali Rexha, Bardhyl Sejdija, Feim Pangjaj, Riza Tahiri, Mehmet Dula (Dëshmor), Lan Duqi.
Rreshti i tretë ulur nga e majta:
Pellumb Ademi (Dëshmor) dhe Hasan Rama.
Nga: Fatjon Merturi
MEDIA INDEPENDENT

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s