Më lodhi mundimi në shpirt tërë jetën

Dritëro Agolli (1931-2017)

Më lodhi mundimi në shpirt tërë jetën
Ta them lakuriq të vërtetën.
Po s’munda ta them ngaherë të plotë,
Se ishte zuskë kjo botë.

Tani më vjen keq për aq sa gënjeva,
Megjithëse gënjyen dhe Adami dhe Eva.
Të paret gënjeshtarë të mjerë,
Dhe kjo më jep ngushellim herë-herë.

Nga: Dritëro Agolli
MEDIA INDEPENDENT

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s