Përcep

Armët ngrehur
Bajonetat prehur
Hapat pa gjurmë
Bark e ushkurë

Kurthet krëhër
Shpargjet prehër
Qeth e rrujë
Prit e prujë

Sçepët falkoi
Fatet patkoi
Puna gjasme punë
Tranziti pa zhurmë

Disident dhe palë
Militant e anëtarë
Teng-teng jam unë
Magja pa brumë

Njeri pa emër
Biçak dhe zemër
Shef e kryetarë
Historia përrallë

Babë pa djalë
Kalë pa shalë
Eshkë e unurë
Shtëpia pa flamurë

Çesja baloit
Bukuria palloit
Streha pa trullë
S’bën kaun bullë.

Nga: Preng Molla
Francë: mars 2022
MEDIA INDEPENDENT

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s