Biografia e deputetes së parë Shqiptare në Parlamentin e Kroacisë

Ermina Lekaj Prlaskaj

Ermina Lekaj Prlaskaj është deputete në Parlamentin Kroat dhe përfaqësuese e pakicave kombëtare shqiptare, boshnjake,malazeze, maqedonase dhe sllovene në Parlamentin Kroat.
U lind më 15 korrik 1971. në Prizren, prindërit e saj janë me origjinë Shqiptare, babai nga Hasi dhe nëna nga Mirdita.
Arsimi
2019 – u regjistrua në program të zhvillimit profesional për drejtuese te projektimit dhe zbatimit të projekteve të financuara nga BE në Kolegjin e Biznesit PAR në Rijeka.
2016 – u regjistrua ne doktoratur pasuniversitare në Fakultetin Juridik, Universiteti i Mostarit.
2010 – kaloi Provimin për Specialist të Prokurimit Publik në Ministrinë e Ekonomisë.
2005 – kaloi Provimin e Avokatisë në Ministrinë e Drejtësisë.
2000 – kaloi provimin për përkthyes të përhershëm të gjuhes shqipe.
1996 – e diplomuar në Fakultetin Juridik, Universiteti i Rijekës ndërsa shkollën fillore dhe të mesme e mbaroj në Prizren.
Karriera profesionale
2016 – Deputete ne zgjedhjet e 9-ta te Parlamentit Kroat si përfaqësuese e pakicave kombëtare shqiptare, boshnjake, malazeze, maqedonase dhe sllovene në Parlamentin Kroat.
2016 – Anëtare e Komisionit te drejtesise, Komisionit për punë të brendshme dhe siguri kombëtare, komitetit për të drejtat e njeriut dhe të drejtat e minoriteteve kombëtare.
2016 – Shef i grupit ndër-parlamentar të miqësisë kroat-shqiptar.
2015-2016 – Deputete e Parlamentit Kroat ne zgjdhjet e 8-ta si përfaqësuese e pakicave kombëtare shqiptare, boshnjake, malazeze, maqedonase dhe sllovene.
2015-2016 – Anëtare e Komisionit për politikë të brendshme dhe siguri kombëtare, komisionit për të drejtat e njeriut dhe të drejtat e pakicave kombëtare, komisionit për kushtetutë, rregullore e procedurë dhe sistem politik.
2015.2016 – Shef i grupit ndër-parlamentar të miqësisë kroat-shqiptar.
2007 drejtoresh për sherbime ligjore, kadrovike dhe te pergjitheshme ne Ujësjellësin « Žrnovnica » d.o.o., në Novi Vinodolski.
Shërbimi Ligjor në Jadran Crikvenica Hotele dhe Kampe – Jadran d.d.
Karriera politike
Anëtare e Këshillit të pakices shqiptare ne Qarkut Bregdetar malor, anëtare e bashkesise shqiptare në Qarkun Bregdetar malor, Kryetare e bashkësisë shqipetare në Qarkun Bregdetar malor, bashkëthemeluese e Shoqatës kulturore artitistike « Shota » në Rijeka.
Zotëron tre gjuhë të huaja.
Eshtë vlerësuar si qytetare e nderit ne Qytetin e Lezhes.
Nomimi i Presidentit të Shqipërisë (Shqiponja e Artë) për shërbimin e shquar në promovimin e diasporës shqiptare dhe punë humanitare.

MEDIA INDEPENDENT

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s