Juve duhet të hiqni qafet të parin mua, pastaj Esat Pashën dhe në fund Ismail Qemalin dhe kështu shpëton Shqipëria

Princi i Mirditës Preng Bib Doda, Ismail Qemali dhe Esat Pashë Toptani

Një shekull më parë Shqiperia përgaditej për tu futur në Lidhjen e Kombeve.8 vite mbas shpalljes së pavarsisë dhe mbas një lufte ballkanike dhe po ashtu një lufte të ashpër botërore ku shtatë ushtri evropiane shtrinë sundimin e tyre me 17 dhjetor 1920 Shqipëria u pranua në Lidhjen e Kombeve ashtu e cunguar.
Përpara se të zgjidhej kjo qështje janë bërë pothuajse brenda vitit tre eleminime të elitave politike shqiptare të cilët mirë apo keq kishin luajtur rolin kryesorë në shtetin e ri shqiptare.
ISMAIL QEMALI themeluesi i shtetit Shqiptare me 28 nëndor 1912 helmohet dhe vdes në Peruxha të Italisë me 24 janar 1919.
PRENG BIB DOD PASHA princi i Mirditës dhe pretendet për të marrë fronin Shqiptarë, ish pjestarë i qeverisë së QEMALIT dhe në qeverinë e princ Vid (mars-tetor 1914).Vrarë me 22 mars 1919.
ESAT PASHE TOPTANI i veteshpallur prijes i Shqipërisë së mesme dhe që reklamonte kundra shtetit të ri Shqiptarë i sapo krijuar i cili vritet në paris me 13 qershor 1920 dhe kështu hapet rruga mbas kongresit të Parisit që Shqiptarët të pranohen në Lidhjen e Kombeve me 17 dhjetor 1920 në Gjenevë të Zvicres.
U detajova për të sçaruar një thënje të prijesit të Mirditës Preng Bib Doda gjatë drekes që kishte shtruar pinc Vid në Durrës me elitat e kombit shqiptarë në pranveren e vitit 1914.
« Faleminderit princ i nderuar nga evropa dhe ne Shqiptarët ju dhuruam kuroren e prijesit tonë Skenderbeu.Nësë e doni vërtetë Shqipërinë, ju duhet të merrni një vendim ».
<Juve duhet të hiqni qafet të parin mua, pastaj Esat Pashën dhe në fund Ismail Qemalin dhe kështu shpëton Shqipëria>.
Dhe vertetë ashtu ndodhi dhe është diçka e përbashkët tek të tre këto figura!!!. Ishin shumë të lidhur me Francën por nuk po zgjatem sepse do e përmbledh në një tjetër kapitull. Kthehemi një shekull më pas.
EDI RAMA ka mëse dy dekada që ka bllokuar negociatat me BE dhe ka përzënë nga Shqipëria më shumë Shqiptarë se sa çka pasur humbje Shqipëria gjatë luftës ballkanike e të parë botrore bashkë me luftën e çerbelase (mbi 25 mijë Shqiptare) por dhe duke shitur gjithçka pasuri kombëtare shteti Shqiptarë dhe duke e grumbulluar pasurinë tek oligarkët (pashallarët e rinjë).
LULZIM BASHA është politikani që ka pasur më shumë humbje në historinë e Shqipërisë i cili u katapultua në opoziten shqiptare në të njëjtën kohë që Rama mori partinë e punës (ndryshuar në socialiste në 1991 dhe bërë Rilindja mbas 2009).Sot Shqipëria është e vetmja me kontrollimin e katër pushteteve demokratike nga një dorë e vetme politike….
Së fundmi ERION VELIAJ por jo më pak nga rëndesia katastrofale politike në shqiperi. Shoqata MJAFT themelohet pikërisht në momentin kur Berisha kishte humbur kontrollin politik dhe NANO po bënte katharsis, aty mbin si kerpudhë një individ i cili thoshte se nëna e tijë e kishte arsimuar duke shitur fiqe prandaj ky djalë tregonte të ardhme por dardha kishte bishtin prapa se mbas dy dekadave është bërë njeriu më i pushtetshëm në shqiperi.
Të tre këta përsona kanë një lidhje politike të njejtë ashtu siç kishin Ismail Qemali e Preng Pasha dhe Esat Pashë Toptani por këta politikanë janë nga shoqëria e hapur Sorosiane e cila nuk ka triumfuar askund në botë perveç se në shqiperi…
Prandaj Nësë duhet të shpetoj Shqipëria, duhet që BE dhe USA të largojnë sa më parë këta tre figura të urryera tashmë nga shqiptarët ose për ndryshe USA dhe BE do të pesojnë fatin e princ Vid-it dhe Shqipëria do të bjerë në kaos.

Nga: Françesko Andoni

MEDIA INDEPENDENT

Un commentaire

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s