Shtatë magjitë e ujkut që do t’ju befasojë

Sazan Guri

Dhe thoni pastaj mos u mërzit edhe pse të mungon modeli që të kujtonte cdo ditë për lirinë e shpirtit?
1. Ujku ka gradën më të lartë të lirisë së qenieve të gjalla mbi faqe të dhéut, ha veten dhe nuk futet në cirk?
2. Ujku është modeli i qenieve të gjalla sesi edukon dhe meson të vegjëlit me shembull dhe jo me llafe e moral? Ujku zgjidhet komandant vetëm njeherë?
3. Ujku – kafsha që marshon me rregulla, me ritmin e të dobtit dhe vendos ritmin e marshimit,
4. Ujku ushqehet në grup, mbrohet, sulmon dhe marshon në grup? Nuk është tamaqar, ha sa duhet.
5. Ujku është pastruesi më i madh i mjedisit? Thuhet se ujku bën ekuilibrin më të madh në botë, nëse ai mungon, shkatërohet çdo gjë dhe më pas mund të ndodh kiameti.
6. Ujku vdes dhe nuk tutet për të mbrojtur territorin dhe familjen apo vatrën e vet. Thuhet se ujku nuk sulmon kurrë njeriun?
7. Ujku është puntori më i madh dhe i bën të gjitha vetë? Aq sa thuhet që kur e pyetën ujkun, pse e ke qafën kaq të trashë – ai iu gjegj se i bëj punët pa veqil, pra, pa shërbëtor.

MEDIA INDEPENDENT

Un commentaire

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s