Anton Delhysa intelektuali që u akuzua për sulm ndaj legatës sovjetike në Tiranë dhe u vra nga regjimi komunist

Anton Delhysa

Pas Sami Ahmetit dhe Kostaq Stefës, të cilët janë të diplomuarit e vitit 1926 të Shkollës Teknike Amerikane, të diplomuarit e vitit 1927, vërehen se kanë vdekur në hetuesi Loni Adam dhe është ekzekutuar Anton Shtjefën Delhysa, lindur më 12. 3. 1904 në Prizren. Në vitin 1927 mbaroi Shkollën Teknike Amerikane në Tiranë. U arrestua më 23. 2. 1951 dhe u ekzekutua në mbrëmjen e 26 shkurtit 1951 së bashku me 21 persona të tjerë me rastin e dinamitit të legatës sovjetike në Tiranë. Kishte qenë drejtues i disa punimeve të rëndësishme në Tiranë, si p.sh. legata amerikane në Tiranë, e cila u ndërtua nga nxënësit e Shkollës Teknike.

Nga: Kastriot Dervishi
MEDIA INDEPENDENT

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s