Mbretëresha Elizabeta-II e Britanisë së Madhe nderon në Katedrale

Mbretëresha Elizabeta-II

100 vjet më parë, më 11 nëntor 1920, një ushtarak britanik i paidentifikuar, i cili vdiq në fushat e betejës gjatë Luftës së Parë Botërore, u soll nga Franca Veriore dhe u varros në Abbey Westminster.
Vendi i fundit i pushimit të Luftëtarit të Panjohur u bë një simbol i rëndësishëm i zisë për familjet e pikëlluara, duke përfaqësuar të gjithë ata që humbën jetën në Luftën e Parë Botërore, por vendi i vdekjes i të cilëve nuk dihej, ose trupat e të cilëve mbetën të paidentifikuar. Mbetet një homazh solemn për të gjithë personelin e shërbimit që ka humbur jetën në luftime.
Gjatë një ceremonie të vogël private, një tufë lulesh me orkide dhe myrtle – bazuar në buqetën e dasmës së Madhërisë së saj nga 1947 – u vendos në varrin e Luftëtarit të Panjohur në një akt përkujtimi.

MEDIA INDEPENDENT

Un commentaire

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s