Bogdani: Për injorantët Muslimanë, çfarë është xhihadi?

Ing. Edmond Bogdani, Francë

Fillimisht, pjesë e kultit mysliman, qëllimi i të cilit është ripushtimi i Mekës. Pas vitit 630, kur pushtohet, nuk ka më nevojë për xhihad, gjithçka ka mbaruar! Në Mesjetë, juristët myslimanë, duke zhvilluar një teori të xhihadit, kishin specifikuar që ajo duhet t’i nënshtrohej kontrollit të fuqisë së një regjimi. Kështu që shprehja nuk u përdor më kurrë … deri në shekullin e 19-të.
Disa grupe myslimane e kishin ringjallur tashmë konceptin e xhihadit në fillim dhe madje edhe para shekullit të 19-të në kontekste shumë lokale. Por historianët anglezë, pohojnë se xhihadi i ditëve moderne është një shpikje gjermane. Në vitin 1914, Orientalistët gjermanë ringjallën këtë koncept që po vdiste, duke dhënë përshtypjen se ishte i rëndësishëm në Islam dhe më pas shkuan t’i shpjegonin regjimit Osman se ai duhet ta përdorte këtë koncept me popullata të kolonizuara nga Anglezët. dhe francezët, për t’i luftuar më mirë.
PRA, XHIHAD-I E KA KRYER MISIONIN E VET QË ME PUSHTIMIN E MEKËS!

Nga: Edmond Bogdani
MEDIA INDEPENDENT

Un commentaire

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s