Bogdani: Për injorantët ekstremist, Kurani « urdhër për të vrarë »

Ing. Edmond Bogdani, Francë

Kurani ka rreth 6,300 vargje gjithsej, 300 prej të cilave përmbajnë fjalë të tilla si « lufta » ose « vrasja ».
Pesë vargje në të gjitha janë një « urdhër për të vrarë ». Problemi është se si lexohet dhe interpretohet teksti.
Në disa pjesë të librit të « Ligjit të Përtërirë » (të krishterë) thuhet « Zoti fton të vrasë ».
Për shumicën e hebrenjve dhe të krishterëve, është e qartë se këto urdhra i referohen një situate historike dhe nuk janë të vlefshme për tu zbatuar sot.
Është e njëjta gjë për shumicën e muslimanëve karshi Kuranit. Nëse teksti do të përcaktonte veprimet e besimtarëve, ne do të jetonim në një gjakderdhje të vazhdueshme për 1300 vjet.
Fundamentalistët bëjnë një rilexim të Kuranit shumë larg traditës islamike, luftojnë me çdo mjet për të marrë pushtetin dhe kryejne akte barbare në emër të Allahut që ka si produkt terrorrizmin islamik!

Nga: Edmond Bogdani
MEDIA INDEPENDENT

Un commentaire

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s