92 vjet më parë Shqipëria shpallet Mbretëri: Mesazhi nga Princ Leka-II

Princ Leka-II dhe një vepër arti për Mbretërinë Shqiptare

Me 1 shtator 1928 Shqipëria shpallet Monarki me Mbret Zogu-I, në 92 vjetorin e kësaj date historike Trashigimtari i Fronit Mbretëror Shqiptarë Princ Leka-II ka publikuar një mesazh për mbarë popullin Shqiptarë brenda dhe jashtë atdheut.
Me rastin e 92 vjetorit të shpalljes së Mbretërisë Shqiptare, kam kenaqësinë t’i shpreh urimet e mia mbarë Kombit Shqiptar. Për të përkujtuar këtë datë historike, po ndaj me ju momentin e shpalljes së Ahmet Zogut Mbret të Shqiptarëve!
Gjatë vitit 1920, Shqipëria po përjetonte një periudhë të zgjatur trazirash politike dhe destabiliteti.
Pas zgjedhjeve të parakohshme të 25 gushtit 1928, deputetët e parlamentit nga Skrapari propozuan që Shqipëria duhet të shpallej sërish mbretëri. Ky propozim u pranua dhe u mor në konsideratë nga Asambleja Kushtetuese.
U ngrit një Komision Statutor, i cili propozoi një ndryshim regjimi nga Republikë në Mbretëri Kushtetuese. Ky propozim u miratua nëpërmjet një votimi më 30 gusht 1928 nga Asambleja Kushtetuese, e cila e shpalli Shqipërinë Mbretëri demokratike, parlamentare dhe të trashëgueshme. Më pas u ngrit një komision i cili këtë vendim ia komunikoi Presidentit Ahmet Zogu, duke i ofruar atij fronin mbretëror.
Më 1 shtator 1928, vendimi i Asamblesë Kushtetuese hyri në fuqi. Nalt Madhnia e Tij, Zogu I, Mbreti i Shqiptarëve, mbajti këtë betim me duart mbi Bibël dhe Kuran:
“Unë, Zog I, Mbreti i Shqiptarëve, në minutën që hyp në fronin e Mbretërisë Shqiptare dhe marr në dorë pushtetet mbretërore, betohem para Zotit Fuqimadh, se do të ruaj njësinë kombëtare, pavarësinë shtetërore dhe tërësinë tokësore; gjithashtu, do ti përmbahem Statutit e do të veproj pikërisht sipas atij dhe sipas ligjeve në fuqi, duke pasur parasysh gjithmonë të mirën e popullit. Perëndia më ndihmoftë!”
-përfundon mesazhin Princ Leka-II.

MEDIA INDEPENDENT

2 commentaires

 1. Hello from order-fulfillment.net,

  Doing your own product shipping or order fulfillment in house?

  Tired of it? Visit us on http://www.order-fulfillment.net

  We can store, inventory, and manage your drop shipping / order fulfillment for you.

  Based in the US for almost 2 decades – we ship around the world and will save you time and money.

  Who would be the best contact at your company to discuss?

  Here are some of the items we ship for clients:
  -Books, training manuals, guides
  -New member welcomes boxes and gifts
  -Product samples
  -Marketing materials
  -Medical program test kits
  -Follow up gifts to clients, leads, and prospects

  Thank you!
  Fulfillment Warehouse
  https://order-fulfillment.net

  J’aime

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s