TRUPROJAT E MBRETIT TË IZRAELIT DAVID, ISHIN ILIRË

Mbreti David i Izraelit dhe truproja Ilire

Përderisa gjejmë mes truprojave të Davidit, – që i bie të jetë pas vitit 1000 p.e.s., – Kerethitët dhe Pelethitët (kretanët dhe filistinët), na vendoset gjithashtu një kufi më i hershëm për periudhën në të cilën racat ballkanike-ilire [shënim i përk.: filistinët] arritën në Kretë e mandej lëvizën më tutje, duke marrë me vete elemente nga popullsia vendase.


Titulli: Bulletin of the John Rylands Library, Volume 51
Autori: Ernst Grumach
Redaktor: John Rylands Library
Botues: Manchester University Press, 1969
Foto: Jonatani dhe Davidi.
Jonathan and David planning their arrow signal. (Samuel 20:18-23 ). Illustration by Philip R Morris (1836-1902).

MEDIA INDEPENDENT

Un commentaire

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s