Ja çfarë tha diktatori Enver Hoxha për klerin Katolik dhe Musliman Shqiptarë

Diktatori Enver Hoxha

“Në Shqipëri feja muslimane drejtohet nga hoxhallarë të pashkollë, të paditur, të cilët nuk na sjellin ndonjë rrezik per shoqërinë tonë socialiste.
Ndersa, meqenëse katoliçizmi shqiptar dhe në veçansi kleri ishin pengesa më e madhe për triumfin e komunizmit në Shqipëri, qeveria nuk do të kursente asnjë përpjekje për t’i shpartalluar ata.”


-Enver Hoxha, Selected Works, Vëll. I-rë, fq. 438, (Tiranë 1974)

MEDIA INDEPENDENT

Un commentaire

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s