Nue Oroshi: Njeriu i vrarë, beteja e përfunduar

Mr. sc. Nue Oroshi

Për të arritur në maje të pushtetit shumë politikanë kanë përdorur një rrugë të rrezikshme ku për të arritur në maje kanë përdorur dhunën,e në shumë raste edhe kanë likuiduar kundërshtarët politik.
Vrasja e kundërshtarëve politik tek ne shqiptarët nuk është trasheguar nga tradita politike Arbërore.
Ajo është e trasheguar nga Bizantinët dhe Osmanët të cilët e kanë përdorur shprehjën: « Njeriu i vrarë, beteja e përfunduar. »Madje Bizantinët dhe Osmanët në Mesjetë për ta realizuar trashëgimin politike kanë vrarë edhe vëllezërit e tyre.
Kurse tek arbëroret ka qenë një mentalitet politik krejt tjetër,ku nuk janë kryer vrasjet për trashegimi politike.
Këtyre llojeve të politikanëve që ngritjen në pushtet e kanë realizuar për mes dhunës dhe vrasjeve politike duke përdorur maksimën Bizantine dhe Osmane, edhe në kohën e tashme, në fund ju ka ardhur edhe do t´iu vjen e mbramja jo e mirë, për faktin se gjaku nuk bëhet uji, e sidomos kur derdhët gjaku i pafajshëm.

Nga: Mr.sc. Nue Oroshi
MEDIA INDEPENDENT

Un commentaire

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s