Francë: Konflikti Turqi-Greqi, Macron merr vendimin për të nisur forcat ushtarake në Mesdhe

Presidenti francez E. Macron dhe Marina Franceze

Kohët e fundit në Mesdhe situata është e tencionuar mes Turqisë dhe Greqisë, për këtë shkak Presienti i Republikës së Francës Emanuel Macron ka marrë vendim të nisë forca ushtarake në Mesdhe me qëllim që të parandaloje ndonjë konflikt ushtarak të mundëshëm mes dy vendeve të cilat janë dhe anëtare të Nato-s.

Presidenti Macron shkruan:
« Situata në Mesdheun lindor është shqetësuese.
Vendimet e njëanshme të Turqisë për eksplorimin e naftës po shkaktojnë tensione. Këto duhet të përfundojnë në mënyrë që të lejojnë një dialog paqësor midis vendeve fqinje dhe aleatëve brenda NATO-s.
Kam vendosur të forcoj përkohësisht praninë ushtarake franceze në Mesdheun Lindor në ditët në vijim, në bashkëpunim me partnerë evropianë përfshirë Greqinë ».
-tha Macron.

MEDIA INDEPENDENT

Un commentaire

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s