Më mirë ushtar se Fundo-rrinë

Elio Laze dhe Elvi Fundo

Ka kohë që ti Fundo-rrinë dhe fundërrinat e tjera Mendero Baze dhe Kar-lo Bol-ino përpiqeni të më bëni pis. Përpiqeni të më bëni sekser të Ilir Metës, krahun e djathtë të Monikes, njeriun e punëve të pista të pale se kujt. Keni pyetur poshtë e përpjet se ku i kam pasuritë, çfarë pislleqesh bëj, kush është dashnorja ime, çfarë droge pi, dhe se kë kam pas vetes që smë rruhet trapi për bajga si ju.
Nuk keni gjetur gjë. Do të t’i jap unë ca përgjigje sot. Pasuria ime është familja dhe thesar kam time bijë. “Pisllëku” që bëj është se guxova u ngatërrova në këmbët e tutorit tënd dhe shumë pisllëqe tuat dolën sheshit. Droga që konsumoj janë 6 kafe të shkurtra dhe 2 kanaçe Red-Bull shoqëruar me 1 paketë cigare. Dashnorja ime është e vërteta dhe ai/ata/ato që janë pas meje janë lexuesit dhe shikuesit e mi si dhe guximi im.
Këto sa për të të prezantuar publikisht, ato që ti i di mirë privatisht Fundo-rrinë.
Unë jam ushtar, por jo i Monikës. Pyet Fundo-rrinë dhe do e mësosh mirë që unë nuk futem tek të preferuarit e Monikës dhe i asnjë politikani. Sepse unë nuk ja marr në goje njeriu siç ja merr ti. Mua smë shan dot njeri nga gruaja si të shajnë ty, Menderon dhe atë fëlliqësirën tjetër, Karlon.
Fundo-rrinë. Nuk do të isha këtu duke mbrojtur Ylli Ndroqin, nëse nuk do ta dija që çdo gjë ke bërë ka qenë një gjobë që ti do i vije në emër të të tjerëve Ylli Ndroqit.
Por Fundo-rrinë ndryshe nga ty që vjell aty ku kë ngrënë, tek televizioni i Tanit të Topit, unë miqtë as i shes dhe as i këmbej me para siç e bëre ti. Të ishte gjallë ai rrafmetliu ti e di mirë që vendi yt do të ishte nën topet e Tanit të Topit.
Jam ushtar i te vertetes o Fundo-rrine prandaj ti, Mendoro dhe Kar-lo nuk dini se cte sajoni. Ngritet ciklonin sikur kercenova kryeministrin me nje status ne fb. Mjerane, mendimin tim per kryeministrin Ai e di mire dhe as eshte perpjekur te ma ndryshoje e as të më bleje. Sepse unë nuk kam çmim e ndaj ai me ka goditur. Po ashtu dhe kryetari i bashkisë.
Tani Fundo-rrinë çmund të thuash ti për veten tënde? E bën dot një prezantim për veten? Ja kështu me pak fjalë siç e kam bërë unë. Ata që më lexojnë e dinë që jam i vërtetë. Bëje dhe ti. Çfarë do tregosh? Gjobat? Intrigat? Bixhozin? Alkolin? Korrupsionin? Bëhu burrë dhe prezantoje veten.
Le të bëjmë dy krahasime. Ti dhe unë. Unë fola, bujrum rradha jote.

Nga: Elio Laze
MEDIA INDEPENDENT

Un commentaire

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s