A do të mund Shqipëria të lindi një zog nane që ta mësoje…

Zef Përgega, Amerikë

« ….Në një mbledhje, kur erdhi presidenti Mejdani në Lezhë, por edhe në një takim me Berishën kam ngritur problemin që institucionet e kultit të ngrihen aty ku i ka prish komunizmi, me të njëjtin projekt, duke i kushtëzuar që më parë të ngrinin një shkollë ose një spital, një rrugë apo një vepër publike.
Po ku dëgjonte kjo tufë e dalur prej vathit të izolimit me servilat që u shkonin pas, por që kishin qënë spijunë të shërbimeve greko-serbe dhe me pseudonime nga sigurimi i shtetit!
O zot sa shumë prej tyre dolën që sot thonë se janë mendja e Shqipërisë.
Hija e samës nuk do ti hiqet Shqipërisë edhe nëse do ta plugosh 50 metra nën dhe, përsëri plisi do të jetë i ndyrë prej kësaj mostre që e ka qelbur vendin tonë.
Në fillim të shohin nga fytyra, për të ta lexuar shpirtin.
Shikoje Shqipërinë, një perçe osmane, një qeveri me citjane dhe me një jetë si brraka e Tiranës, me një rini që e kanë edukuar në mejhane, me një gazetari sorosiane dhe me moderatorë haremjane, që ia kanë varur lesht fjalës së lirë me Cimka qimjane, mjekrroshë në ekrane! »

Nga: Zef Përgega
MEDIA INDEPENDENT

Un commentaire

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s