QI-së së Ramës po i këndon Nirvana

Edi Rama

Po bëhen gati 30 vjet që QI-ja e Ramës ka bërë namin nga do që ka kaluar dhe është përballur.
Kërdinë ka bërë.
Kush nuk e njeh QI-në e tij veqanërisht në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni, Mal të Zi dhe Serbi.
Edhe më gjërë e njohin QI-në e Ramës si në Itali, Greqi,Turqi, biles edhe në Francë i cili njihet për QI-në e tij  »soft ».
Pra QI-ja e tij si shpata e Skënderbeut e zhveshur dhe gjithmonë gati për luftë.
Jemi me fat që kemi Skënderbeun dhe ta krahasojmë me të se vetë Rama preferon Qemalin dhe QI-në e Qemalit e kjo vjen nga që mesa duket edhe vetë Rama e ka kuptuar se QI-së së tij i ka ardhur fundi, dhe se QI-ja nuk kalohet me të shtyra e me të shpresuara se një ditë do të rikthehet përsëri.
Biles-biles më e keqja është se kur ti mendon se QI-ja jote është në rregull dhe funksionale dhe se ajo do të shërohet dhe do të bëhet më mirë sepse të buzëqeshin, të duartrokasin apo se të rrahin shpatullat.
Në të vërtetë pasi të kthejnë shpinën të përshpirtin duke të qarë hallin ty dhe QI-së tënde sepse QI-ja jote ka mbaruar e i ka ardhur fundi, është duke i ardhur dita e dekës.
Dihet se kur të len QI-ja s’ka më keq për robin (njeriun), le më kur je edhe kryetar shteti dhe të gjitha problemet e hallet e njerëzve kanë rënë për tu zgjedhur në QI-në tënde, kur dihet se QI-ja e robit është treguesi më i saktë i mbarvajtjes tënde fizike mentale e celebrale se për gjendjen shpirtërore e morale duhet të jesh socialist-rilindas për të kuptuar e të thuash dy fjalë për QI-jën e tyre dhe funksionimin e QI-së së tyre sepse unë vetë nuk kuptoi asgjë nga QI-ja e Ramës dhe e QI-së së rilindasve socialist.
Mesa duket edhe vetë Rama e ka kuptuar se QI-ja e tij ka marrë fund dhe po përpiqet e kujdeset që pas QI-së së tij Shqiptarët mos të mbeten pa QI-rje!
Pra sipas QI-së së Ramës për Shqiptarët duhet kërkuar dhe gjetur një rob (njeri) me QI-rje të re dhe të jetë sa më vitale e fortë dhe e pathyeshme që t’ju bëhet shëndet Shqiptarëve qoftë edhe nëpërmejt QI-së së rotacionit siç e quajnë Shqiptarët.
Kështu edhe QI-ja e Ramës do të vazhdojë udhën nëpërmjet vazhdës së tij adhuruese dhe bëmave të QI-së së tij për të hyrë në legjendë.
Legjenda e QI-së së Ramës.
Legjenda e QI-së së Ramës mbi një popull të anestezuar dhe mbetur në gjumë bashkë me jermin e tij si një dhuratë e QI-së të politikanëve të tij të zgjedhur po prej tij të cilët mendojnë dhe janë të bindur se kënaqësia e QI-së së tyre është edhe kënaqësia e Shqiptarëve.
Edhe nëqoftë kështu të paktën një gjë është e sigurtë se këtu nuk kemi të bëjmë me asgjë humane dhe njerzore dhe asgjë që e bën dhe e lidh me humanizmin dhe njerëzillëkun, thënë ndryshe, kjo është QI-ja e Ramës dhe e rilindasve të Ramës që ka filluar përpara tij dhe të pakten ajo ka minimumin një moshë mbi 70 vjeqare.

Nga: Preng Molla
MEDIA INDEPENDENT

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s