Algjeriani që shpalli xhihad dhe që u nderua nga Vatikani dhe Amerika

Amir Abdelkader ibn Muhieddine

Shkrimtari i madh francez Viktor Hygo shkruajti: « Edhe sikur 10 të mbeteni, do jem njëri prej jush.. ».
Vargjet i janë kushtuar këtij burri dhe luftës së tij.
Quhej Amir Abdelkader ibn Muhieddine, ai u lind me 6 dhjetor 1808 në El Guettana të Algjerisë dhe ndërroi jetë në moshën 74 vjeçare me datën 26 maj 1883 në Damas të Sirisë..
Ai luftoi kundër kolonializmit francez në Algjeri në vitet 1800.
Shpalli xhihad kundër Francës por, pasi shkoi nga Algjeria në Lindje të Mesme, mbrojti të krishterët nga persekutimi.
Papa i Vatikanit e nderoi me Urdhërin e Piut, ndërsa Abraham Linkolni i çoi lëvdatë dhe dhuratë.

MEDIA INDEPENDENT

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s