Video: Fjalimi i deputetit Kurd Ferhat Encü në parlamentin turk që tronditi mbarë turqinë

Ish deputeti Kurd Ferhat Encü

Ferhat Encü ka lindur me 5 gusht 1985 në Roboski, është një ish anëtar i parlamentit turk në Provincën Sirnak të Turqisë.
Encü është i njohur për një fjalim që mbajti në dyshemenë e Parlamentit në Ankara.
Në fjalën e tij, Encü kritikoi qeverinë turke për dhunën dhe keqtrajtimin e tyre ndaj popullit kurd.
Pas mbajtjes së fjalimit, Enci u arrestua dhe iu hoq imuniteti i tij parlamentar.

Video: Fjalimi historik i Ferhat Encü në parlamentin turk që tronditi mbarë turqinë.


MEDIA INDEPENDENT

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s