Macron: Vizita të autorizuara për njerëzit në fund të jetës së tyre

President i Francez Emmanuel Macron

E gjithë populli francez po priste orën 20:00 për të dëgjuar presidentin Emmanual Macron të cilët shpresonin që nga ana e tij do të dëgjonin diçka të mirë dhe mbi të gjitha shpresa e lejes për të dalur të lirë, por jo, ndër të tjera ai tha: Vizita të autorizuara për njerëzit në fund të jetës së tyre.

Nëse situata po përmirësohet, Presidenti i Republikës konsideroi se « asgjë nuk është e dhënë », dhe për këtë arsye njoftoi një seri masash për të luftuar kundër koronavirus:

-Zgjatja e mbylljes deri në 11 maj.
-Rihapja graduale e patericave, shkollave dhe leksioneve nga 11 maj, por asnjë kurs në arsimin e lartë « para verës ».
-Baret dhe restorantet do të qëndrojnë të mbyllura.
-Asnjë festival para mesit të korrikut.
-Vizita të autorizuara për njerëzit në fund të jetës së tyre.
-« Ndihmë e jashtëzakonshme » për familjet modeste dhe studentët.
-Mbyllja e kufijve deri në njoftimin e mëtejshëm me vendet jo-evropiane.
-Një maskë « e përgjithshme publike » e vënë në dispozicion të « secilit person francez » dhe që mund të « bëhet sistematik » në situata të caktuara.
-Një test i disponueshëm për « të gjithë me simptoma », duke filluar nga 11 maj.

« Ne do të mbizotërojmë përfundimisht por do të kemi disa muaj për të jetuar me virusin, » përmblodhi kreu i shtetit.

MEDIA INDEPENDENT

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s