Pandemia e virusit Covid-19 është një fatalitet ndaj fatalitetit

Kovid-19 është një provë e padiskutueshme se nëna natyrë ka vendosur të ndërhyjë në jetën tonë.
Virusi Covid-19 është një proteinë dhe së dyti Covid-19 ka si qëllim modifikimin e pjesës kozmike të njeriut për ta përshattur sa më mirë me natyrën, ndoshta sepse njeriu është përpara një etape
të re në zhvillimin e tij të natyrshëm dhe për këtë duhet ti përshtatet për ti mbijetuar ndryshimeve që mund të jenë edhe në nivelin kozmik në një të ardhme të afërt apo të largët.
Pra Covid-19 është një parapërgaditje në parapërcaktim!
(Pjesa kozmike e njeriut është nga diafragma e tij e lart dhe tashmë është konstatuar se virusi Covid-19 në fillim merr nën kontroll trurin e njeriut dhe sistemin e tij nervor dhe në vijim merr nën kontroll mushkëritë dhe zemrën).
Covid-19 duke qenë një virus, është një proteinë dhe ekziston mundësia që ai të integrohet në ADN-në e njeriut duke e modifikuar atë.
Në arritjen e një modifikimi të tillë duhet të ketë parasyshë disa faktorë si mosha, ADN-ja, grupi i gjakut, ankthi, ushqyerja dhe pesha e njeriut, thënë ndryshe reagimi i njeriut ndaj këtyre ndryshimeve që sjell virusi Covid-19 në trupin e njeriut është e lidhur direkt me imunitetin e njeriut.
Këto ndryshime mund të jenë edhe fatale për një pjesë të konsiderueshme të njerëzve.
Por integrimi i Covid-19 në ADN-në tonë duhet të krijohen dy kushte për të, së pari koha, dhe së dyti sasia e popullsisë që do të preket nga Covid-19.
Kushti kohë duhet parë ashtu siç duhet, sepse koha siç e kemi ndarë ne në sekonda, minuta, orë, ditë, javë, muaj e vite nuk është e njëjtë me kohën tonë të vërtetë që është ajo kozmike, ose më saktë me kohën galaktike sepse koha kozmike është e barabartë me zero.
Ne kohën e masim në raport me rrotullimin që bën planeti ynë, toka rreth vetes dhe rreth diellit, por koha galaktike është ndryshe dhe viti galaktik është diku më i madh se vlera e të famshmes Π diku te 3.344 (një numër i pambaruar) apo 3.433 se nuk më kujtohet mirë, por di të them se një vit galaktik është i barabartë me 3.344 ose 3.433 vite në tokë.
Kështu mund të themi se Aleksandri i Madh i Maqedonisë ka jetuar 34 vjet në tokë, kurse Jezus Krishti ka jetuar 10 vjet në tokë, ose që të dy kanë jetuar vetëm 10 vjet në tokë.
Kurse kushti tjetër i sasisë është se virusi Covid-19 për tu integruar në ADN-në e njeriut duhet që të imunizohet të paktën 3/4 të popullsisë botërore ose më saktë diku tek 73% të saj.
Me pak fjalë njeriu post Covid-19 do ta shikojë botën në një tjetër alyrë.
Pra eksperienca e tij në lidhje me botën dhe fenomenet e saj nuk do të jenë të njëjtë me eksperiencën e njeriut pre Covid-19.
Njeriu post Covid-19 do të ketë një raport të ri me fenomenin shkak-pasojë, pra këtu bëhet fjalë për një erë të re …
Si përfundim dua të them se Covid-19 e kam parë në aspektin pozitiv të tij dhe jo në aspektin korreksional, si përshembull se ai është krijuar apo ka ardhur për të ndëshkuar njerëzimin sepse disa njerëz sillen si Zota në planetin tonë, apo sepse politika që e siguron ekzistencën e njeriut është futur në rrugë të gabuar dhe të pa krye e duhet rektifikuar apo se njerzit ngrihen në mëngjes me dengun e leqeve në krah për t’ja ngrehur njëri-tjetrit e të tjera si këto!
Njeriu është pjesë e natyrës dhe komunikimi i natyrës me njeriun është i ndërsjelltë!
Kush dëshiron që të komunikoje me natyrën mund të komunikojë me të.
Kanalet e komunikimit ekzistojnë.
I vështirë është dëshifrimi i mesazheve të saj (kthehuni në nënvetëdijen tuaj jo shumë larg, por të paktën një vit tokësor ose kalendarik siç e quajmë dhe do të kuptoni se ardhja e Covid-19 është e paralajmëruar nga natyra se ai po arrin dhe natyra nëprëmjet shenjave të saj na ka dhënë mundësinë që të përgaditemi për të menagjuar sa më mirë pasojat e tij).
Dua të them se njeriu ka harruar se është pjesë e natyrës dhe natyra s’po bën gjë tjetër veqse po na kujton një të vërtetë objektive: Jeton në natyrë dhe je pjesë e saj përveq natyrës tënde të dyfishtë apo të shumë fishtë.

Nga: Preng Molla
MEDIA INDEPENDENT

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s