Francë: Jérôme Salomon, 500 të vdekur brenda 24 orëve nga Covid-19, gjendja shumë e rëndë

Jérôme Salomon, Drejtori i Përgjithshëm i Shëndetësisë, Francë

Jérôme Salomon, Drejtori i Përgjithshëm i Shëndetësisë, foli rreth orës 7:30 pasdite, të Martën, 31 Mars 2020 për të dhënë vlerësimin më të fundit të koronavirusit në Francë.
Shifrat bazohen në 767 spitale.
Numri 2 i Ministrisë së Shëndetësisë theksoi se është një « epidemi e rëndë, vdekjeprurëse » dhe një virus « shumë ngjitës që prek të gjitha territoret ».
Në 24 orët e kaluara, gati 500 vdekje shtesë nga Covid-19 janë regjistruar në Francë, duke sjellë numrin e vdekjeve në 3.523 vdekje në spital nga më shumë se 52,000 raste:
52,128 raste, ose 7,678 më shumë brenda 24 orëve.
22.757 shtrime në spital, ose 1.749 më shumë në 24 orë.
5,565 persona në kujdes intensiv në gjendje të rëndë, domethënë 458 më shumë në 24 orë.
3.523 vdekje në spital, 499 më shumë në 24 orë.
9.444 njerëz të shëruar ose të konsideruar si të tillë, 1.520 më shumë se 24 orë më parë.

MEDIA INDEPENDENT

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s