Numri i vdekjeve dhe të prekurve nga Covid-19 në të gjithë botën sipas shteteve

Covid-19

Nga pandemia Covid-19 në të gjithë botën janë të prekur mbi 657.691 dhe kanë vdekur mbi 30.438 përsona.
Në Europë janë të sëmurë rëndë mbi 128.000, të prekur mbi 300.000 dhe 19.000 përsona të vdekur, ndërsa në SHBA janë të prekur 116.505.
Italia vijon të jetë situata e vështirë, janë të prekur 92.000 dhe kanë vdekur nga kjo pandemi 10.023 përsona.
Franca ç’do ditë e më shumë po preket nga Covid-19, nga testimet kanë rezultuar pozitiv nga kjo pandemi 37.575 dhe 2.314 kanë vdeur në spital.
Gjithashtu Franca po vijon shpërndarjen nëpër spitale të medikamentit Hydroxychloroquine i zbuluar nga Dr. Didier Raoult në Marsejë.

Numri i përsonave të vdekur dhe të prekur nga pandemia Covid-19

Të vdekur:

Italia 10 023
Spanja 5 820
Kina 3 293
Irani 2 517
Franca 2 314
Amerika 1 380
Britania e Madhe 1 019
Hollanda 639
Gjermania 430
Belgjika 353
Zvicra 264
Korea e Jugut 144
Indonezia 102
Suedia 105
Brazili 111
Turqia 108
Portugalia 100
Philipina 68
Japonia 52
Autria 68
Kanada 35
Danemarka 65
Ekuator 48
Irak 42
Greqi 32
Malaisia 27
Algjeri 29
Egjipt 38
Irlandë 36
Rumani 30
Vende të tjera 286
TOTAL 30 438

Të prekur:

Amerika 119 748
Italia 92 472
Kina 81 999
Spanja 72 335
Gjermania 57 695
Irani 35 408
Franca 37 575
Zvicra 14 076
Britania e Madhe 17 312
Republika e Koresë 9 478
Hollanda 9 819
Austria 8 188
Belgjika 9 134
Kanada 5 546
Norvegjia 4 011
Portugalia 5 170
Australia 3 640
Brazili 3 904
Suedia 3 447
Izraeli 3 619
Vendet të tjera 48 367
TOTAL 657 691

Nga: Leon Molla
MEDIA INDEPENDENT

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s