Covid-19: Franca me dekret autorizoi përdorimin e Hydroxychloroquine

Profesor Didier Raoult, drejtor i Institutit të Infeksionit Mesdhetar me qendër në Marsejë, një promovues i zjarrtë i përdorimit të chloroquine për të trajtuar koronavirusin Covid-19.

Lëshimi i Plaquenil, një ilaç i marrë nga chloroquine, në qendër të vëmendjes siç promovohet nga disa si një trajtim i mundshëm për Covid-19, tani qeveriset me një dekret të botuar këtë të enjte, 26 mars, i cili ndalon veçanërisht eksportin e tij.
Ky ilaç i bazuar në hidroksilkorin, rrjedh nga kloroku antimalarial, nuk mund të përdoret « në administrimin e ilaçeve Covid-19 në (qytet) », ndërsa ky ilaç aktualisht është objekt i një kërkese masive.
Hydroksilklorina dhe kombinimi lopinavir / ritonavir mund të përshkruhet nën përgjegjësinë e një mjeku për pacientët e prekur nga Covid-19,
në institucionet shëndetësore dhe për vazhdimin e trajtimit të tyre me autorizimin e përshkruesit fillestar, në shtëpi « , detajon dekreti, botuar në Fletoren Zyrtare më 26 Mars.
Ajo parashikon që këto ilaçe mund të rimbursohen nga sigurimet shoqërore. Shpërndarja e saj mbetet shumë e kufizuar.
Ato mund të shpërndahen vetëm nga farmacitë « brenda kornizës së një recete fillestare ekskluzivisht nga specialistë të reumatologjisë, mjekësisë së brendshme, dermatologjisë, nefrologjisë, neurologjisë ose pediatrisë ose brenda kornizës së një rimbushje nga ndonjë mjek » .
Këto masa bazohen në mendimin e Këshillit të Lartë për Shëndetin Publik (HSCP) të publikuar të martën, duke përjashtuar, jashtë protokollit të gjykimit, përdorimin e hidroksilklorinës për profilaksinë përveç « për raste që tregojnë shenja të ashpërsisë ”.

MEDIA INDEPENDENT

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s