Kinë: Shpërthen Hantavirus, një përson vdes dhe disa të tjerë infektohen

Hantavirus që shkaktohet nga miu

Një person i infektuar vdes në një autobus në Kinë, udhëtarët e tjerë të testuar rezultuan pozitiv ndaj këtij virusi.
Hantavirus është një familje e viruseve të njohur më parë që përhapet kryesisht nga brejtësit dhe mund të shkaktojë sindroma të ndryshme sëmundjesh tek njerëzit, por rastet e transmetimit përson në përson janë të rralla.
Hantavirus është një familje e viruseve të njohura më parë dhe përhapet kryesisht nga brejtësit (minjtë) dhe mund të shkaktojë sindroma të ndryshme sëmundjesh tek njerëzit, por rastet e transmetimit person-në-person janë të rralla, sipas Qendrave për Kontrollin e Sëmundjeve dhe Parandalimi i Shteteve të Bashkuara (CDC).
« Në Kili dhe Argjentinë, raste të rralla të transmetimit nga personi në person kanë ndodhur midis kontaktit të ngushtë të një personi të sëmurë me një lloj hantavirusi të quajtur virusi Andean, » tha CDC.

MEDIA INDEPENDENT

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s