Francë: Ekzekutivi po përgatitet të zgjasë masën përtej datës së 31 Marsit

Presidenti Emmanuel Macron dhe Kryeministri Edouard Philippe

Edouard Philippe tashmë ka nënshkruar një dekret i cili shtrëngon kushtet për udhëtime.
Më e gjatë dhe më kufizuese. Ndërsa numri i vdekjeve nga koronavirusi po rritet ç’do ditën, ekzekutivi po përgatitet të bllokojë lëvizjen e popullatës përtej datës fillestare të 31 Marsit.
« Koha para kohës normale nuk është për nesër. Kjo kohë e izolimit është ende e jona, mund të zgjasë edhe disa javë të tjera, « tha Kryeministri Edouard Philippe të hënën, 23 Mars, pa pritur as mendimin e këshillit shkencor, mbi të cilin qeveria mbështetet të marrë vendimet e saj.
Ekspertët do të vendosin për çështjen të martën.
Philippe gjithashtu specifikoi kushtet në të cilat francezët do të jenë në gjendje të shkojnë duke vrapuar ose të shëtisin për një orë maksimum, brenda një rreze prej një kilometri, dhe vetëm një herë në ditë.
Më në fund, largimet që i përgjigjen një nevoje mjekësore tani lejohen vetëm për « kujdes urgjent ose që i përgjigjen thirrjes së një mjeku », tha ai.
Këto masa të reja synojnë të ndjekin rekomandimet e bëra nga Këshilli i Shtetit të Dielën, i cili i kërkoi qeverisë të shqyrtojë brenda 48 orësh përjashtime të caktuara të udhëtimit.
Sipas Philippe, ato duhet të respektohen « shumë rreptësisht », ndërsa nga koronavirusi kanë vdekur 860 personave që nga fillimi i epidemisë.

MEDIA INDEPENDENT

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s