Misteri: Pandemia e një virusi me dy emra

(Coronavirusi), Covid-19

Koronavirusi dhe Covid-19 nuk është e njëjta gjë e parë në kontekstin epistemologjik.
Koronavirusi është quajtur në fillim nga mosnjohja si i tillë për shkak të formës së jashtëme, pra anës estetike të tij.
Ky virus duke qenë i pa njohur mori emrin Koronavirus sepse është në formë të një buqete me tre lule në formën e tre bulzave të arta, përndryshe Koronavirusi i parë në mikroskop është i bukur si një kurorë, parë kjo në vendin e origjinës dhe në gjuhën Migjeniane është « bukuria që vret ».
Emri i tij shkencorë është Covid-19 dhe ky emër është ende i hamendësuar për shkak të supozimeve të bëra rreth origjinës së mundëshme të tij.
Emërtimi Covit është një emërtim me origjinë religjioze që vjen nga Dhjata e Vjetër dhe i referohet shpërkuljes së Hebrejve nga Egjipti i vjetër të cilët u enden për 40 vjet nëpër shkretëtirë dhe Zoti iu ndaloj të gjitha ushqimet me origjinë Reptilioze dhe një sërë kafshësh të tjera që tashmë janë të ditura dhe që janë të ndaluara për tu konsumuar.
Numri 19.
Këtu është e pathëna e madhe rreth këtij virusi që shpjegohet nëpërmjet sjelljes së tij gati inteligjente ose thënë ndryshe i programuar!
Numri 19 është një numër « premiere ».
Numrat premiere deri tek numri 19 janë 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19 dhe në vazhdim.
Numrat premiere janë numrat që jetojnë jashtë kohës dhe ekzistojnë përtej botës fizike që ne jetojmë, pra janë numra të mrekullueshëm.
Koronavirusi ose Covid-19 ka një sjellje të quditëshme.
Ai në fillim godet preceptimin e njeriut nëpërmjet bllokimit të organit të nuhatjes.
Nuhatja është një precepsion që lidhet me ushqyerjen dhe seksualitetin.
(Dihet tashmë shkencërisht se dashuria është me origjinë virale.)
Virusi Covid-19 ka në vetveten e tij një dispozicion që do ta ndryshojë jetën dhe të ardhmen e njeriut.
Tjetër tregues interesant është se ai godet në një zonë të caktuar të moshës së njeriut, pra ai e din se ku duhet të godasë dhe këtu shkenca po bën ç’është e mundur që ky virus të mos mutacionohet sepse atëhere pasojat do të jenë fondamentale që do të duhet një kohë e gjatë për tu riparuar.
Koronavirus ose Covid-19 do t’ja ndryshojë faqen botës, pra bota nuk do të jetë më si më parë për shkak të origjinës së tij natyrore.
Edhe nëqoftëse origjina e tij nuk është nga hapësira, por logaritmike përsëri ai është dhe mbetet një virus me origjinë natyrale.

Nga: Preng Molla
Francë me 21 mars 2020
MEDIA INDEPENDENT

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s