Francë: Rëndohet situata nga pandemia koronavirus, merren masa më të rrepta

Situata në francë ç’do moment po bëhet më kritike nga pandemia koronavirus, 450 përsona kanë vdekur, 12. 612 janë të prekur nga kjo pandemi dhe 5. 226 ndodhen në spital nën kujdesin intensiv të mjekëve.
Franca nuk ka më atë buzëgjeshjen e mëparëshme, rrugët janë të zbrazura, kudo shikon vetëm polic të cilët ka patur raste që kanë përdorur dhe dhunën për të shpërndarë grupet e të rinjve që dalin dhe qëndrojnë në park apo në rrugë.
Ç’do mbrëmje në orën 20:00 panorët në dritaret e banesave të tyre duartrokasin, ndezin qirinj dhe luten për shpirtrat që fatkeqësisht kanë ndërruar jetë nga pandemia dhe për përmirësimin e të prekurve.
Nga shteti është njoftuar që nga dita e nesërme ditën e shtunë datë 21 mars në orën 13:00 do të mbyllën të gjitha marketet, poashtu është bërë thirrje nga shteti për të qenë më të kujdesshëm duke iu kërkuar popullit francez që të mos dalin nga shtëpiat e tyre.

MEDIA INDEPENDENT

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s