Fotografia më e vjetër deri më tani e Abacisë së Oroshit

Abacia e Oroshit, Mirditë

Abacia e Oroshit e njohur ndryshe Kisha e Aleksandrit (Sh’Lleshdrit) u ndërtua në vitin 1196 dhe u shkatërrua nga komunistët në vitin 1967, ndërsa sarajet që shikohen në foto janë të familjes Gjomarkaj të djegura dhe minosura nga forcat komuniste me datën 16 janar 1945.
Kisha e Sh’Lleshdrit ka patur dhe Konviktin e saj dhe ishte një nga Abacitë më në zë në Veriun e Shqipërisë.

Fotografia: 31 Dhjetor 1902
Autori: Karl Steinmetz

Nga: Leon Molla
MEDIA INDEPENDENT

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s