Bashkimi Europian fton përfaqësuesit e Komunitetit Katolik Shqiptarë në Bruksel

Bashkimi Europian ka ftuar përfaqësuesit e komunitetit Katolik Shqiptarë në Bruksel të cilët do të japin opinionin e tyre për hapjen e negociatave të shqipërisë me Bashkimin Europian.
Ky është një lajm i mirë për Shqipërinë dhe Shqiptarët sepse tregohet qartë që komuniteti shqiptarë katolik nuk është lënë në harresë dhe kjo është një llojë ndjese nga ana e Bashkimit Europian në drejtim të komunitetit katolik shqiptarë për lënjen në harresë të krimeve që ka bërë regjimi komunist ndaj klerit, objekteve të kultit dhe besimtarëve Katolik në shqipëri.

Nga: faqes zyrtare Dioqeza Rrëshen
Me datë 3-5 shkurt Imzot George Frendo O.P., President i Konferencës Ipeshkvore të Shqipërisë dhe Imzot Gjergj Meta, Sekretar i Përgjithshëm i Konferencës do të jenë në Bruksel me ftesë të COMECE – Komisioni i Konferencës Ipeshkvore të vendeve të BE.
Gjatë kësaj vizite ata do të bëjnë disa takime me zyrtarë Europian të cilët janë të angazhuar në procesin e zgjerimit të BE si psh Mr. Varhelyi dhe Mr. Kefalogiannis.
Na është kërkuar të japim opinionin tonë, nga këndvështrimi i Kishës Katolike në Shqipëri, rreth procesit të zgjerimit të BE për Shqipërinë, për situatën aktuale në Shqipëri dhe për çështjen e negociatave.
Për Kishën katolike është një rast i mirë të sjellë zërin e saj në këta organizma europianë për sa i përket Shqipërisë dhe identiteti të saj europian.

MEDIA INDEPENDENT

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s