Prostitucionet në Shqipëri i parë intelektualisht

Lulja për të qenë sa më e suksesshme në konservimin e species së saj bëhet sa më e bukur që të jetë e mundur deri në përfundimin e pllenimit.
Në gjuhën shqipe organet për mes së cilës bëhet pllenimi i vezës, janë në gjuhën mashkullore.
Tek lulja kemi oragnin femëror, pistili (që është i vetëm) dhe organin mashkullor, thekun (që është me shumicë).
Femrat që instiktivisht janë si lulet quhen femra poliandre (grua me shumë burra) si përshembull Helena e Trojes.
Duke qenë se femra ka si karakteristikë që të jetë në pritje të vazhdueshme dhe të përhershme seksualisht ka bërë që mashkulli (burrat) si dhe shoqëria ti jenë një havale e vazhdueshme për femrën, ndoshta edhe armiqt më të egër të femrës.
E vërteta është se femra ka më shumë tendenca monogame kur ajo është në gjendje optimale në kërkesat e saj fiziko-biologjike e moralo-estetike, pra kjo është një qështje që studjohet nga shkenca e paleoanthropologjisë!
Duke qenë se shqipëria është një vend mesdhetar, i varfër, por turistik (me bukuri të rralla natyrore) si dhe një vend i hapur dhe mikpritës për të huajt (kjo mvaret nga niveli i sigurisë) e bën shqipërinë edhe një vend perfekt për ti kryer eksperimentet në të gjitha fushat si ato politike, morale, ligjore, etike, sociale, anthropologjike etj.
Kjo u shkon për shtat edhe politikanëve e moralistëve shqiptarë sepse ata janë të dhunshëm dhe këtë dhunë e kanë filluar që në kohën e diktaturës komuniste dhe vazhdon edhe sot në post-komunizëm, thënë ndryshe se ne e kemi në kulturën tonë si politikanët dhe moralistët ta përdorim femrën për të arritur qëllimet e tyre qofshin ato edhe të mbrapshta!
Ky është edhe shkaku pse nuk legalizohet ose të pakten dekriminalizimin e prostitucionit me ligjë në shqipëri!

Nga: A. Premol
MEDIA INDEPENDENT

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s