SPAK DHE RREZIKU I KORRUPTIMIT MORAL

SPAK në mënyrën figurative është një çezme e stolisur mes një fshati turistik që nuk i pihet ujë si dhe azgjesues për bebet dhe fëmijët e vegjël dhe ilaç për fëmijët e mbijetuar.
Nëse fëmija juaj zgjohet natën nga etja dhe në shtëpi nuk të ndodhet ujë i pishëm ju do të kapni paguren dhe do të vraponi për tek çezmja e fshatit dhe do të jeni me fat vetëm po kaloi dikush majë kalit dhe t’ju thërrasë:  »Ujë i asaj Çezmeje nuk pihet ».
Ashtu siç jeni do të merrni rrugen për tek klubi më i afërt dhe pasi të jeni para banakut të gjithë njerëzit e klubit do të shikojnë portofolin dhe lëvizjet tuaja kur jeni duke bërë gati tre euroshin për të paguar paguren e uijt!
Ju do ti ktheni paguren me ujë të ftohtë banakjeres dhe në vend të saj do ti kërkoni një shishe ujë nga stoku i saj duke i shpjeguar se ujin e doni për fëmijën tuaj e jo për vete!
Banakjerja përveçse pagurën e uijt do t’jua japë më lirë, ajo duke qeshur do t’ju ofrojë edhe një kafe aponje çajë sipas shijes dhe dëshirës tuaj esigurtë se ju nuk do t’ja u refuzoni ofertën.
Po realisht cili është SPAK dhe sateliti i saj BKH që do të ngrihet sëshpejti?!
Bazat dhe themelet e një populli dhe një kombi janë familjet tradicionale të cilat lindin, rriten, fuqizohen e kristalizohen në mënyrë natyrale si ekonomikisht, poashtu politikisht dhe moralisht të cilët përgjatë kohëve marrin në dorë edhe fatet e popujve dhe kombeve prej të cilit ato rrjedhin.
Por komunizmi dogji dhe rrafshoi çdo familje tradicionale shqiptare bashkë me vlerat e trashëguara dhe çdo gjë të dobishme mbi tokën shqiptare që rridhte prej tyre.
Si pasojë të gjitha familjet shqiptare që kanë bërë prokopi iu përkasin këtyre 30 viteve të post-komunizmit dhe të gjithë i njohim dhe e dinë se si janë mëkëmbur dhe pasuruar ato.
Me aq sa kemi ndëgjuar e mësuar e kuptuar SPAK është një mekanizëm i sistemit të drejtësisë shqiptare krijuar e strukturuar për të luftuar e ndëshkuar krimin dhe korrupsionin e lartë politiko-shtetërorë në shqipëri, thënë ndryshe SPAK në misionin e tij është ngritur për të studjuar dhe ekzaminuar dosjet e të gjitha atyre familjeve që kanë vënë pasuri e bërë prokopi në këto 30 vitet e fundit të shqipërisë post-komuniste bashkë me lidhjet e tyre të brendshme dhe të jashtëme.
Statistikat tregojnë se shqipëria është vendi më i varfër dhe i korruptuar i europës dhe nga më të farfërit dhe të korruptuarit e botës.
Nëse shqipëria do të ishte e korruptuar në nivelin e korrupsionit të sistemit të drejtësisë shqiptare nga ku ka lindur edhe SPAK dhe do të lindë edhe BKH, shqipëria do të rrafshohej nga termetet e vitit 2019 si Sodoma Biblike, por kjo nuk ndodhi pasi shqipëria ka ende burime dhe energji morale e njerezore për t’u bërë ballë makutërive keqbërëse dhe sodomistëve që kanë zabtuar shqipërinë!
Ballkani ka treguar përmes Filipit II të Maqedonisë (Babai i Aleksandrit të Madh) se edhe duke promovuar korrupsionin moral dhe sodominë të arrijë të themelojë sipas historianëve dhe politilogëve shtetin e parë modern në botë, kurse Enver Hoxha është në të dy krahët e këtij korrupsioni moral, sepse lindi dhe u rrit e u konsolidua politikisht e moralisht si i sodomizuar për tu kthyer në një sodomizues.
Tjetër kemi se SPAK edhe nga numri 15 i efektivit e fungsionimi i tij i brendshëm (hetimi i ndërsjelltë) ngjanë me Byronë Politike të PPSH të Enver Hoxhës,ndoshta një rastësi, ndoshta një ndikim nga mentaliteti i atyre që i kanë zgjedhur njerëzit me të cilin kanë krijuar SPAK.

Nga: A. Premol
MEDIA INDEPENDENT

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s