MESAZHI NGA GAZETARI SHQIPTARË NË FRANCË

Leon Molla është gazetari Shqiptarë i cili jeton që prej një dekade në Francë, i njohur për mbarë publikun Shqiptarë si përson i pa pajtueshëm me padrejtësinë.
Ka qenë katër herë i dënuar dhe i burgosur nga drejtësia shqiptare, por dhe në Francë ai nuk u pajtua me padrejtësitë që i bëheshin dhe po i bëhen emigrantëve shqiptarë atje, vetë me mbështetjen e shqiptarëve emigrant në francë organizoi protestë përpara prefekturës R’hone Alpes për të drejtat e refugjatëve Shqiptarë dhe njëkohësisht i drejtohet Komisionit Europian me një letër ku akuzoi shtetin francez për keqtrajtim të refugjatëve shqiptarë.
Debatoi me kandidaten për presidente të Frances Marine Le Pene për të drejtat e Shqiptarëve, poashtu denoncoi hapur për rastin e emigrantit shqiptarë Florenc Beqiraj që u vra në burgun e Marseille.
Njihet dhe si organizator i revoltës për shembjen e flamurit turk i vendosur në digën e Qafë-Mollës në Mirditë me datën 31 dhjetor 2017 i cili për këtë është shpallur në ndjekje nga shteti shqiptarë dhe njëkohësisht është shpallur non grata nga shteti i turqisë.
Gazetari Molla disa herë e ka vizituar Kosovën, poashtu 28 nëntorin e vitit 2018 e ka festuar me Kryeministrin e Kosovës Ramush Haradinaj, është autori i librit kushtuar Mbretëreshës së Shqipërisë Geraldina me titullin  »Geraldina Kontesha që u bë Mbretëreshë ».
Sot Leon Molla është President i Association  »Royaume du Soleil », Francë, anëtar i Gazetarëve Profesionist Francez si dhe anëtar i Sindikatave të Gazetarëve Francez.
Disa herë për të ka shkruar shtypi shqiptarë, francez, turk, italian, anglez dhe amerikan, por sot pak minuta që të shënonte data 28 nëntor dita e pavarësisë së Shqipërisë ai poston në rrjetin social të tij FB mesazhin se si duhet ti thërrasin nga sot e pas.

Mesazhi:

 »Mua më pëlqen që nga sot të më thirrni Leon Molla, Kosovari nga Mirdita, ose Mirditori nga Kosova ».

Mesazh kuptimplotë për mbarë Kombin Shqiptarë.

MEDIA INDEPENDENT

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s