U HARRUAN KRIMET E SHEFQET PEÇIT NË DIBËR, NIPI I TIJ KRYETAR BASHKIE

Nga: ERGEN ALIA

Shefeqet Peçi, Komandant i Brigadës V Partizane, 21 banorët të pushkatuar nga Xhelati i pabesë bashkë me bashkëpunwtorwt e tij Komunistë, mbasi këta Komunistë kishin djegur dy herë fshatin Fush Alinë, Blliçen e tjerë, mbasi kishin lënë qindra viktima sa dhe njerëz për së gjalli janë djegur.
Beqir Balluku, Mehmet Shehu, Haxhi Lleshi, Demir Gashi, Ibrahim Shehu, Myslym Shyri, Faik Shehu, e shumë të tjerë. Kanë bërë një gjenocid që Dibra vetëm nga pushtues të huaj e kishte dëshmuar.
Të gjithë këta të lart përmendurit kishin ardhur me mision për të luftuar Fashizmin e Nazizmin ndërkohë në Dibër nuk ka shkelur asnjë këmbë pushtuesi.
Mos të mjaftonte me kaq mbasi kishte marrë strehim nga fshatarët e Buzëmadhes me 26 Shtator 1944, Shefqet Peçi kërkon një mbledhje me fshatarët e kësaj zone tek Kroi i Bardhë, në këtë mbledhje marrin pjesë 21 vetam pa e ditur të ndjerit se po shkojnë drejt pushkatimit, një kasaphane e vërtetë, të pushkatuar pa gjyq e pa faj, të vetëm faj që kishin ishte strehimi i këtij mbeturine Komuniste pa ideal, pa familje, pa atdhe.

Të masakruarit

Dan Lala
Mehdi Lala
Ramiz Lala
Arif Lala
Nuhi Lala
Tahir Lala
Dukë Lala
Ymer Lala
Zenun Lala
Muharrem Lala
Cen Lala
Rexhep Lala
Rakip Lala
Qazim Lala
Sulejman Vellku
Riza Hoda
Zylbehar Bresa
Jemin Bresa
Isak Bresa
Qamil Tola
Arif Mata.

Nga kjo masakër kanë mbetur 59 jetim.
Tani në Demokraci nipi i tij Tërmet Peçi kryebashkiak i Tepelenës vazhdon ëndrrën e gjyshit të tij Vampir.

MEDIA INDIPENDENT

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s