NEW YORK, 1983: OKLL, NENI 1, TË SIGUROI PAMVARËSINË KOMBËTARE ME KUFIJT ETHNIK

Statuti Origjinal i Organizatës Kombëtare Lëvizja e Legalitetit, New York, 1983

Organizata Kombëtare Lëvizja e Legalitetit ishte një nga organizatat më të fuqishme në diasporë e cila dha një kontribut të madh ndaj emigrantëve politik që arrinin të kalonin kufirin duke shpëtuar nga ferri i diktaturës komuniste në Shqipëri.
Për herë të parë MEDIA INDEPENDENT sjell për lexuesin Nenin I të Statutit të Organizatës Kombëtare Lëvizja e Legalitetit, New York, Korrik 1983.
Sipas origjinalit:

Neni 1 *

OKLL-ja, që frymëzoi Popullin Shqiptarë në luftën kundër okupatorëve të vendit përpiqet:
a – të çliroi Shqipërinë nga zgjedha e nji regjimi antipopullor, anti-kombëtar që mbahet në fuqi me anë të terrorit;
b – të siguroi pamvarësinë kombëtare me kufijtë ethnik;
c – t’i garantoi popullit lirin demokratike dhe
d – me mjete demokratike të krijoi premisat për rivendosjen e regjimit monarkik me Mbret-Lekën I dhe të Dinastisë së Tij.

MEDIA INDEPENDENT

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s