NEXHMIE XHUGLINI (HOXHA) PROSTITUTA E MALEVE, SPIUNE E FASHIZMIT DHE DASHNORE E POPOVIÇIT

Nexhmia është vajza e Tafik dhe Naxhie Xhuglinit nga Dibra të cilët u shpërngulën në vitin 1928 dhe u vendosën në Tiranë.
Qeveria Mbretërore Nexhmmies i dha bursë e cila mbaroi studimet në Institutin Femëror Pedagogjik Nana Mbretëreshë në Tiranë dhe pas pushtimit fashist ajo u përfshi në strukturat e shërbimit sekret, ajo i shërbej fashistëve pushtues në dëm të nacionalistëve, ndërsa me datën 10 nëntor 1941 u regjistrua në Federatën Fashiste në Tiranë dhe dokumenti i regjistrimit të saj mban nr. 637.

Në kohën e fashizmit ajo punonte mësuese e fillores e punësuar nga ministri i arsimit Dhimitër Berati e cila kreu dy punë njëherësh, si mësuese dhe si spiune e fashizmit, por me ardhjen e nazizmit me datën 27 mars 1944 Nexhmia u pushua nga puna.
Në këtë periudhë u njoh, u dashurua dhe më pas u fejua me Qemal Stafën dhe bashkë me të iu bashku LANÇ-it, realisht Nexhmia në vitin 1944 është bashkuar me LANÇ-in e jo siç deklarohet me dokumentet e saja të rreme që tregon se ka marrë pjesë me 22 dhe 23 nëntor 1941 në themelimin e Rinisë Komuniste Shqiptare.
Gjatë kohës që ishte në male me çetat komuniste ajo kreu mardhënje seksuale me shumë komunistë tëciles i erdhi rralla që të kryejë marrdhënje edhe me Enver Hoxhën.
Pas një mardhënje të gjatë me Enverin vendosën që të ishin bashkëshortë, por duhej të hiqej qafe i fejuari i saj Qemal Stafa dhe kështu u bë, Enveri me dredhitë e tij dhe me lejen e Nexhmies ekzekutoi Qemal Stafën.
Pas ardhes së Miladin Popoviçit, Enveri për të zbutur dhe kthyer për vete Popoviçin e shoqëroi me Nexhmien dhe ky fakt dihet nga të gjithë që Nexhmia gjithnjë shoqërohej me Popoviçin, poashtu nga rrethi i ngushtë i saj ka qenë e ditur që Nexhmia kryente rregullisht mardhënje seksuale me Popoviçin.
Fatkeqësisht më vonë prehë e ekzekutimeve ranë shumë komunistë nga vetë dora e Enver Hoxhës i shtyrë nga gruaja e tij Nexhmie Xhuglini për të mbuluar sekretin e saj të mardhënjeve seksuale që kishte me ta në kohën e luftës.
Kjo është një pjesë sekrete e një prostitute të maleve shqiptare e cila kurrë në jetën e saj nuk ka prekur armë me dorë, por në vend të armës ka prekur diçka tjetër të cilën e ndihmoi të bëhej bashkëshortja e diktatorit shqiptar Enver Hoxha.

MEDIA INDEPENDENT

Un commentaire

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s