BALLKANI SIPAS BARSOLINES MACRON DHE GAVETES MERKEL

Kur dikush vendos gjurin mbi qerdhen e mëllenjës së zezë ka luftë!
Kur ushtarët të vihen në front: ‘’Jo ata mos i sulmoni sepse janë grekë’’, por në të vërtetë janë Mesianë, janë pasardhësit e të njëjtit popull si Shqiptarët.
Europa i konsideron kryeministrat e shqipërisë si qent besnik të stanit të tyre politik, kurse shqiptarët shërbëtorë që për çdo shërbim iu vënë mbi korriz shnekun e drithit!
Po të ishte François Hollande president i frances në hapjen e negociatave për shqipërinë do të shikonim një spektakël të përmbysur: JO-në të Merkel të PO-së të Hollande’’!
Gaveta Merkel (bija e Bismarkut) duke qenë një politikane këmbëshpejtë i doli përpara rrezikut të përdorimit të saj politik dhe u mundua të tregonte me lëvizjet e saj politike se ajo i donte shqiptarët por tepër vonë që ti biem shkurt gaveta Merkel aty ka qenë edhe përpara JO-së franceze dhe nuk ka bërë asgjë për të përmirësuar pozitën negociuese në favor të shqiptarëve për anëtarësimin e tyre në BE.
Presidenti francez Macron nuk është bërë rastësisht president i francës dhe JO-ja e tij kundër botës shqiptare bën pjesë në programin e tij elektoral siç e çuan ai ‘’reformimi i europës, ose më saktë i BE-së’’.
Presidenti Macron është president i një republike laike dhe aktualisht i ka shtyrë të gjitha takimet, qëndrimet dhe vendimet (projektin elektoral) lidhur me këtë çeshtje esenciale aq edhe delikate të nacionit francez (fontamental).
Presidenti francez Macron është në një periudhë reflektimi (ndoshta edhe meditimi) dhe të vetmen gjë që ka bërë këto kohët e fundit ka zgjatur barsetat dhe asgjë tjetër interesante.
Sa për qëndrimin e JO-së Hollandeze ‘’ajo nuk është një Jo politike por thjeshtë një JO teologjike’’, kurse JO-ja Daneze është një iso gjermane.
Vërtetë JO-ja franceze i ka zemëruar shqiptarët, por më e keqja është se jO-ja franceze ka shqetësuar biles edhe frikësuar politikat e ballkanit edhe më gjërë.
Spektali vazhdon, ndoshta JO-ja franceze është vazhim i refleksionit (meditimit) të presidentit francez Emanuel Macron në një përgjigje tjetër në të ardhmen.

Nga: A. Premol

MEDIA INDEPENDENT

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s